پلاتی پوس و اکیدنه


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



سلام عزیزانی که به وبلاگ من سر میزنید.امیدوارم از وبلاگ من خوشتون بیاد. در این وبلاگ هرگونه عکس ، جک ، دانستنی ها ، ضرب المثل ، چیستان ، چیستان های فکری و ... وجود دارد . با تشکر فراوان (سعید)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان JOke--ChiSTan--DanEsTani Ha و آدرس joke-chistan.LoxBlog.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 83
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 367
بازدید ماه : 2382
بازدید کل : 166376
تعداد مطالب : 644
تعداد نظرات : 23
تعداد آنلاین : 1

آمار مطالب

:: کل مطالب : 644
:: کل نظرات : 23

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 4

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 83
:: باردید دیروز : 0
:: بازدید هفته : 367
:: بازدید ماه : 2382
:: بازدید سال : 13218
:: بازدید کلی : 166376

RSS

Powered By
loxblog.Com

AxE - JOke - ChiSTan - DanEsTani Ha

پلاتی پوس و اکیدنه
سه شنبه 5 بهمن 1389 ساعت 21:31 | بازدید : 1236 | نوشته ‌شده به دست سعید | ( نظرات )

پلاتی پوس

این پستاندار تخم گذار برای زندگی شبانه و شکار در زیر آب به خوبی سازگاری یافته است. پاهای پره دار و دم پهن نیروی لازم برای شنا کردن را فراهم می آورندو از منقار سفت وحساس در برابر لمس٬ برای پیدا کردن شکار در ته رودخانه ودریاچه استفاده می کند.از چنگالهای قویش برای کندن حفره هایی که در طول روز در آنها استراحت می کند استفاده می کند.

نوک اردکی Platypus که در زبان لاتین به معنای پهن پا می‌باشد و نام فارسی آن نوک اردکی یا ارنی ترنگ است وقتی دانشمندان انگلیسی در سال 1799 آنرا یافتند. نامش را کبک گذاشند زیرا شبیه بسیاری از حیوانات بود. ولی هیچیک آنها به شمار نیامد. این جانور دارای منقار اردک ، دم سگ آبی و پوستی پر پشت است. مانند پرندگان تخم می‌گذارد ولی مانند پستانداران به بچه‌اش شیر می‌دهد. محل زندگی این حیوان در شرق استرالیا و جزیره تالمانی است سوراخهای بین این حیوان در جلو منقارش است. از اینرو می‌تواند مدتها در زیر آب بماند زیرا فقط سر خود را اندکی بیرون از آب نگه می‌دارد و تنفس می‌کند. پنجه‌های جلو پلاتی پوس پره‌دار است و همین امر شنا کردن آنرا آسان می‌کند اما چون به خشکی می‌آید پرده هایش در زیر پایش جمع می‌شود و در عوض چند پنجه نمایان می شود.

پلاتی پوس ماده 1 تا 3 تخم می گذارد این تخمها را بوسیله دم خود به بدنش می چسباند و آنقدر همراه خود نگه می‌دارد تا نوزادان بیرون بیایند نوزاد پلاتی پوس در حالی که دندان در دهان دارد به دنیا می‌آید و از شیر مادر تغذیه می‌کند و به زودی دندانهای نوزاد می‌ریزد و به جای آن از تکه‌های سفت و شافی کناره‌های منقار خود استفاده می‌کند در جهان تنها پستاندار زهردار پلاتی پوس است. غده‌های زهری‌اش نزدیک رانهایش قرار دارد و زهر را از طریق مجرایی به سیخکهای پای عقب حیوان می‌فرستد زهرا و شبیه زهر مار است و گویا در فصل جفت گیری برای از بین بردن رقیب از آن استفاده می‌کند یعنی برای بدست آورد جفت دلخواه خود پلاتیپوس شبها به شکار کرم خاکی ، حشرات آبی ، خرچنگ آب شیرین می‌پردازد و در روز در لانه خود که در زیر گل و لای‌اش بر می‌برد.


 


 

اکیدنه

پستانداران متکامل‌ترین رده مهره‌داران هستند. بدن این جانوران معمولا از مو پوشیده شده است و در پوست آنها غدد گوناگونی وجود دارد. جمجمه آنها دارای دو گندل پس سری است. در آرواره آنها دندانهای جدا از هم وجود دارد ک در داخل حفره‌های دندانی جای دارد. اندامهای حرکتی آنها برای راه رفتن ، بالا رفتن ، سوراخ کردن ، شنا کردن یا پرواز سازگار شده است. گرمای بدن منظم است و بنابراین خون‌گرم هستند. از دوره تریاس تاکنون بوده‌اند و در حدود 2400 گونه زنده و تعداد زیادی پستانداران سنگواره شناخته شده است. اکیدنه (Echidna) متعلق به زیر رده پرتوتریا و راسته مونوترماتا می‌باشد.


راسته مونوترماتا

مونوترماتا یا پستانداران تخم‌گذار ، لاله گوش خارجی ندارند. دندانها فقط در جانوران بالغ وجود دارد. دارای نوک شاخی هستند. لوله تولید مثل در دیواره پشتی لوله وازنشی هم‌آوری باز می‌شود. بیضه‌ها در داخل شکم جای دارند. اندام جفت‌گیری نر فقط اسپرم را هدایت می‌کند. زهدان و مهبل ندارند و غدد پستانی آنها نوک ندارد. ماده‌ها تخم‌گذار هستند و در استرالیا وجود دارند.

مانند اورنی تورنکوس آناتینوس یا پهن پای نوک اردکی که در استرالیا شرقی و تاسمانیا زندگی می‌کند و بزرگی آن به 45 - 50 سانتیمتر می‌رسد. دارای نوک شبیه نوک مرغابی می‌باشد. دارای کیسه‌های گونه‌ای داخلی است. پاهای آن دارای پرده‌های پهن است، دارای دمی شبیه بیدستر است. آبزی هستند و از بی‌مهرگان آب شیرین تغذیه می نمایند. Tachyglosus دارای خارهای زیادی بر روی بدن می‌باشد و گونه‌های زیادی دارند و در استرالیا زندگی می‌کنند.

نوکی کشیده و باریک و استوانه‌ای دارد. زبان قابلیت کشش دارد. بدن آنها از موها و خارهای خشن پوشیده شده است. اندامهای حرکتی آنها کوتاه است دارای 2 تا 3 انگشت مجهز به چنگال می‌باشد. شبها کارایی دارند. از مورچه‌هایی که در زیر سنگها پیدا می‌کنند تغذیه می‌نمایند. ماده یک تخم می‌گذارد و احتمال دارد آن را در کیسه‌ای روی شکم حمل کند.


نحوه زندگی اکیدنه

اکیدنه نامی است که بر مورچه‌خوار خارپشت نام نهاده‌اند. اکیدنه پنجه‌هایی دراز و خرطومه‌ای به شکل لوله دارد. بر پشتش هم خارهای کوتاه و سختی شبیه جوجه تیغی روییده است. اکیدنه مانند پرندگان و خزندگان جانوری تک مخرج است یعنی فقط یک سوراخ دارد که از آن هم پیشاب ، هم مدفوع و هم تخم خارج می‌شود. اکیدنه برای کاویدن زمین و برچیدن مورچه و حشرات دیگر به ابزار لازم مجهز است. چرا که این حشرات خوراک اصلی آن را تامین می‌کنند. اکیدنه در استرالیا و گینه جدید زندگی می‌کند.

پاهای کوتاه ولی نیرومند و مسلح به پنجه‌هایی خمیده و دراز دارد. خرطومش نیز همچون لوله‌ای دراز و باریک است. زبان چسبناک و دراز اکیدنه مانند یک کرم طوری از دهان به بیرون پرتاب می‌شود که حشرات بدان جذب شده و شکار می‌شوند. در فصل تخم‌گذاری از زیر شکم ماده اکیدنه کیسه‌ای می‌آویزد که دهانه‌اش به سمت پشت جانور قرار دارد. به هنگام گذاردن تخم حیوان طوری خود را جمع و جور می‌کند که یک یا دو عدد تخم از سوراخ مقعدش مستقیم به درون کیسه هدایت می‌شود. اکیدنه تخمها را آنقدر با خود حمل می‌کند تا جوجه‌ها از درونشان سر بر آورند. نوزادها در کیسه همچنان باقی می‌مانند تا به حد کافی رشد یابند.

سپس مادرشان آنها را در درون یک سوراخ زیر زمینی یا جایگاه امن دیگری پنهان می‌کند و خودش از پی یافتن خوراک می‌رود. اکیدنه به هنگام ترس از دشمن زمین را می‌کاود و خود را طوری در آن قرار می‌دهد که فقط پشت پر از خارش ، همچون سپر در برابر دشمن قرار می‌گیرد اکیدنه چنان در این کار مهارت دارد که می‌تواند ظرف مدت کوتاهی خود را بدین گونه استتار کند. اکیدنه گینه تقریبا به طول 70 سانتیمتر رشد می‌کند اما نوع استرالیایی آن اندکی کوچکتر است.

 




|
امتیاز مطلب : 16
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: